איך לחסוך בהוצאות

אוכל

01/12/2010

“יום אחד, בשעה שאכל דיוגנס מעט עדשים מהקערית הקטנה שלו, פנה אליו הפילוסוף אריסטיפוס. אריסטיפוס היה חבר קרוב של המלך, ולכן חי חיי פאר ומותרות. אמר אריסטיפוס לדיוגנס: ‘אתה רואה, אילו היית לומד להתחנף למלך, לא היית צריך להסתפק באוכל עלוב כמו צלחת העדשים הזאת!’

הביט בו דיוגנס וענה: ‘ואתה, אילו היית לומד להסתפק בעדשים, לא היית צריך להתחנף למלך'”.

(משל המיוחס לדיוגנס הציניקן, 327-413 לפנה”ס/מתוך הספר משלים פילוסופיים לילדים/מישל פיקמל)

כשמטיילים כמשפחה יש דברים בהם לא ניתן לחסוך הרבה. אוכל הוא אחד מהם. חמישה-שישה אנשים כפול שלוש ארוחות ביום יוצא די הרבה. בנוסף, לא מומלץ לחטוף משהו באיזה רשת מזון מהיר כי, בכל זאת, אנחנו צריכים לדאוג לבריאותם של ילדינו גם כשאנחנו בחו”ל. ובמיוחד כשנוסעים לתקופה ארוכה.

♦ בדקו היטב את עלות המלון עם ארוחת בוקר ובלי ארוחת בוקר. לעתים המחיר של ארוחת הבוקר במלון אינו מצדיק את ההשקעה- הארוחה אינה מזינה וכוללת מבחר קטן של מאכלים. בנוסף, ייתכן שהילדים בכלל לא אוהבים את מה שמגישים שם בארוחת הבוקר ואז באמת חבל על ההוצאה. עדיף ללכת כמה צעדים ימינה ושמאלה ולבדוק אם יש מקום אחר שנותן ארוחה מזינה ומשביעה במחיר נמוך יותר. אם המקום גם נעים ונחמד, ואתם פוקדים אותו בכל בוקר- מן הסתם גם תכירו אנשים המגיעים אליו כמוכם וכך הרווחתם גם ארוחה וגם חברים חדשים.

♦ נצלו את ה’עסקיות’ של הצהריים והפכו את ארוחת הצהריים לארוחה המרכזית של היום. הרבה מקומות מגישים בדיוק את אותה ארוחה בצהריים ובערב, רק שבצהריים היא בחצי מחיר.

♦ אם לא גמרתם את האוכל- אל תתביישו לקחת את הלפט-אוברס. כשהילדים יהיו שוב רעבים, במקום לקנות משהו קטן ‘על הדרך’- תוציאו את האלומיניום ותתנו להם לנשנש.

♦ כשיוצאים לבילוי בערב, או סתם להסתובב בעיר, הקפידו לאכול לפני היציאה. כך תגמרו את הסיבוב עם משהו קטן לכל אחד מהילדים, ולא תצטרכו להתיישב לאכול ארוחה מלאה (כי ‘אמא, אני רעב..’).

♦ כמובן שבטיול ארוך, הרבה משפחות מעדיפות לשכור דירה. בה מוצאים את המטבח מאובזר ונוח לשימוש, וכך חוסכים הרבה מאוד כסף. באותה הזדמנות זוכים להכיר את המאכלים והמצרכים הרווחים במקום בו אתם מטיילים- הולכים למכולת, לירקן, לאופה..

♦ הקפידו על ארוחות מזינות, והשתדלו לשלוט בנטיה שלנו לאכול פחמימות ריקות כשאין לנו כוח/זמן/מקום לבשל משהו אחר. במקום פסטה בשלו אורז, במקום רוטב לפסטה, בשלו קטניות. לא חובה לאכול בשר כל יום, חלבון המגיע משילוב נכון של דגנים וקטניות יכול להוות ארוחה מזינה ביותר, במחיר נמוך בהרבה.

♦ בדרך כלל, ירקות ופירות מהווים תחליף זול יותר לחטיפים ומתוקים שנמכרים בדוכנים. קנו כמה פירות וקחו איתכם בתיק, כשהילדים רוצים משהו מתוק- תנו להם את הפרי. כדאי להתחיל עם המנהג הזה מיד בתחילת הדרך, כך יהיה קל יותר להשריש אותו והילדים לא ירגישו ש’נלקח’ מהם משהו.

♦ קנו מים. הנה מאמר שלם שכולו מוקדש לדרכים בהן ניתן לחסוך כסף על מי שתיה במהלך חופשה משפחתית :-).

♦ קנו נישנושים בחבילות גדולות, וחלקו אותם למנות קטנות עבור הילדים. גרנולה, פירות יבשים, אגוזים (תלוי בגיל הילדים), דגני בוקר, חלבה.

♦ קחו איתכם כפיות פלסטיק בתיק. כיף גדול לעצור בחנות מכולת קטנה, כשקצת רעבים, ולבחור מעדן חלב מפנק.

♦ אם אתם בדרך כלל לא אוכלים ארוחת בוקר- אל תתחילו בזה בזמן הטיול. המשיכו במנהגיכם הרגילים.

♦ מסעדות של בתי מלון או מסעדות בעלות ערך מוסף- כמו נוף, למשל, בדרך כלל יהיו יקרות יותר.

לטייל עם ילדים האי בוק

haleli