שתי דקות, מקסימום שלוש לוקח לכל מי שפוגש אותי בפעם הראשונה, ושומע על החיים שלנו, להגיע לשאלה הזאת. בדרך כלל זה מלווה במילות התנצלות כאלה ואחרות. (“תסלחי לי על השאלה, אבל….”). האמת היא שלי ממש לא אכפת. להיפך. ברור לי למה יש כל כך הרבה סקרנות לגבי הנושא.
לאחרונה אני חוזרת חזור וטעון שהיום אפשר להרוויח כסף מכל אתר ומכל בלוג. גם אם מדובר באתר קטן ונישתי, עם כמות עוקבים קטנה.
והסיבה שבגללה אני אומרת את זה כל כך בבטחון היא פשוטה: אני עושה את זה.
לפעמים זה נראה לי כזה קסם, כל העניין הזה, בעיקר כשאני מקבלת מייל שמספר לי שנכנס לי כסף.
אז איך זה קורה?
איך אני מצליחה לכתוב על מה שאני הכי אוהבת לעשות בעולם, מפרסמת את זה בבלוג הפרטי שלי, ומרוויחה מזה כסף?
זה בכלל לא מסובך. למעשה מדובר בנוסחה מאוד פשוטה, שכל אחד יכול לעבוד לפיה. היא עובדת עבור כל אתר, וכל בלוג. היא עובדת בקטן, עבור אתרים קטנים, ובגדול מאוד, עבור כל המליונרים של הרשת. כולנו עושים פחות או יותר את אותו דבר.
הדבר הכי חשוב בנוסחה הזאת הוא שהיא לא פוגעת בחווית הגלישה של הקורא שלך, להיפך, היא משלימה אותה. כי העניין של הבלוג/ האתר הוא קודם כל לתת לקורא את המידע הכי אמין והכי נגיש שאפשר.
לא לבזבז לכם זמן, להיפך- לקצר לכם עד כמה שאפשר את הדרך, להגיש לכם את המידע ככה שלא תצטרכו שום דבר מעבר לזה.
(בסוף הפוסט, אחרי שאני מסבירה כמה דברים, אני גם מפרטת בדיוק מה ואיך אני בעצמי מרוויחה כסף מהאתר הזה).
הנוסחה הזאת בנויה משתי משוואות:
משוואה ראשונה: מבנה נכון= רווח. כלומר, האתר צריך להיות בנוי נכון, כך שמקדמי הרווח ישתלבו היטב ובטבעיות במבנה ובתוכן, ויביאו למקסימום רווח. אתר שנמצאים בו כל הכלים לרווח, אבל לא בנוי נכון, ירוויח פחות או יציע חווית גלישה לא נעימה לקורא (כמו האתרים הלא מקצועיים שהבאנרים שלהם מהבהבים לך בכל מקום, פרסומות קופצות לך ומפריעות, התוכן כתוב רע וכו’).
משוואה שניה: תנועה = רווח. כלומר, ככל שיש יותר תנועה לאתר, כך הרווחים יגדלו. אם האתר קיים, אבל לא מקודם בשום צורה, לא נמצא בדפים הראשונים של גוגל ומעט אנשים נכנסים אליו- הסיכוי להרוויח ממנו הוא קטן.
משוואה שלישית: קשר אישי = רווח. המשוואה השניה אמנם נכונה, אבל לא תמיד. גם אם יש לך אתר קטן, המקבץ אליו מספר נמוך יחסית של עוקבים, עדיין ניתן להרוויח ממנו יפה מאוד. הכל תלוי בקשר וביחס האישי שלך עם הקהל שלך. היום, גם אייקונים של שיווק אינטרנטי מדברים על יחס אישי כמקדם רווח מספר אחד, וחברות גדולות משקיעות הרבה מאוד במתן יחס אישי לכל פונה. אינ יכולה לומר לכם שהקשר האישי עם הקוראים שלי הוא נפלא בעיני, הוא מתגמל מאוד ואני נהנית לשמוע מכם.
הכלים העיקריים לרווחים הם:
♦ תכניות שותפים- שיתופי פעולה עם אתרים/עסקים הקשורים לתחום בו עוסק האתר שלך. כשאתם מפנים אנשים לאתרים אחרים, והם רוכשים שם מוצר או שירות כלשהו, אתם מקבלים עמלה.
למשל- כל האתרים שמוגדרים כמגה-מנועי חיפוש או השוואות מחירים עובדים על הנוסחה הזאת. טיסות, בתי מלון, השכרת רכב, רכישת מוצרים באינטרנט. כשאתם נכנסים ומחפשים להשוות מחירים מבין כל מיני אתרים, והם שולחים אתכם לאתר מסויים (שהיה הזול ביותר)- הם מרוויחים כסף.
♦ מוצר או שירות משלך- זה יכול להיות מוצר חומרי (יש בלוגרית שאני עוקבת אחריה, שהיתה כלכלנית עד שעזבה הכל, כמוני, והיא מטיילת כבר הרבה שנים ומוכרת בבלוג שלה טי שירטים שהיא מדפיסה), או מוצר אינטרנטי כלשהו (תוכנה כלשהי), או מוצר מידע כלשהו כמו אי בוק או סרט וידאו או פודקאסט. זה יכול להיות שירות של ייעוץ, הדרכה, ליווי, תרגום, גרפיקה או כל דבר אחר שאתה יכול ויודע לעשות היטב.
אגב- מוצרים ושירותים הם דוגמא נהדרת לכך שהכלים מהם ניתן להרוויח כסף, כשהם מותאמים היטב לקהל הקוראים שלך, לא רק שהם לא פוגעים בחווית הגלישה, אלא שהם אפילו תורמים ומעלים את הערך של האתר שלך עבור הקורא.
למשל- אצלי באתר יש כרגע שני אי בוקים שהשקעתי בהם המון, גם בכתיבה שלהם וגם בעיצוב. אני מציעה אותם להורדה בחינם לגמרי. יש לי גם הרבה מדריכים וסדרות פרקים שעוסקות בנושאים רלוונטים לקהל הקוראים שלי. אני מגישה אותם ברמה גבוהה ולגמרי בחינם. תמצאו אותם כאן…
(למה אני מציעה אותם בחינם? התייחסתי לזה כאן).
♦ פרסום- זו דרך קצת שנויה במחלוקת, והיא גם מאוד לא קלה ליישום. מה שהכי פשוט זה לשים את הפרסומות של גוגל, אבל לא תמיד זה נכון ולא תמיד זה כדאי.
השילוב של הכלים האלה, יחד עם עוד כמה כלים שהם קצת מחוץ לקופסא מאפשרים היום לכל אתר שמתייחס לעצמו ברצינות, גם להגיש לקוראים שלו חווית גלישה איכותית וגם להרוויח עוד קצת כסף, רק מהיותו קיים ופעיל.
בלי קשר לנושא שבו הוא עוסק. או למוצר/לשירות אותו הוא מנסה לקדם. מורה ליוגה יכול/ה להציע גם סרטון וידאו מעניין לקוראים שלה/ו, משהו שנותן להם עוד ערך (תנוחות טובות לתרגול בימי חורף קרים), מטפל/ת יכול/ה להציע אי בוק שעונה על שאלות פופולאריות ( “10 הטיפים החשובים ביותר למנוע כאבי גב לכל מי שמבלה בישיבה במשרד כמה שעות בכל יום”). כל אחד יכול לקחת את האתר שלו, ולהוסיף לו ערך, שיהיה גם מועיל וגם רווחי. ושיבליט אותו ואת הייחוד שלו על פני כל האתרים האחרים.
אז איך וממה אני תכלס מרוויחה?
אני משלבת כל מיני ערוצים. יש לי כמה תכניות אפילייאט שאני עובדת איתן (בתי מלון, טיסות, ביטוח), ובכל חודש מעבירות לי סכום כסף מסויים. חוץ מזה:
טיולים- למעוניינים בייעוץ אישי והתאמת מסלול אני מציעה שיחת ייעוץ.
פרסום ומכירות– אני מרוויחה ממודעות של גוגל וגם ממכירת איבוקים שלי באמאזון (באנגלית).
מפגשי זום אישיים בקבוצות קטנות– ממש לאחרונה התחלתי לנהל מפגשים לשיחות אישיות איתי, בהן אני מספרת קצת על החיים שלי, נותנת נקודות מעניינות למחשבה ועונה על (הרבה הרבה) שאלות :-). אני מאוד נהנית מהמפגשים האלה.
כתיבה בתשלום – בשנים האחרונות אני גם כותבת בתשלום עבור לקוחות ואתרים אחרים. אני מנהלת עבור הלקוחות אתרים שלמים (תוכן, קידום בגוגל ומיקסום רווחים). הנסיון שלי בניהול האתר האישי שלי מביא לכך שאני יכולה להציע תוצאות מדהימות כיוון שאני מכירה את השטח מכל הכיוונים… :-).
מה זה ‘רווחי’? על כמה כסף אנחנו מדברים?
כמו שכבר כתבתי, זה מאוד תלוי בבניה נכונה, בכמות התנועה הנכנסת לאתר ובאיכות הקשר עם העוקבים. זה גם קשור לסגנון, לדרך בה האתר פונה לקוראים שלו ועוד. הרווח יכול להיות עשרות דולרים ועד אלפי דולרים לחודש. זה יכול להיות תוספת הכנסה נחמדה וגם 100% פרנסה (כמוני).
רוצים ללמוד ממני אישית איך לעשות את זה? או אולי אתם מעדיפים שאנהל לכם את האתר? דברו איתי…