רכבות ואוטובוסים הן שתי הדרכים העיקריות בהן מתניידים טיילים בהודו. כמובן שאפשר לקצר עניינים עם טיסות (לא תמיד) או לשכור רכב פרטי אבל אם אתם מתכננים טיול עם ילדים בהודו קחו בחשבון שמהחוויה הזאת לא יהיה קל להשתמט.
מדובר בתורה שלמה. סוגי האוטובוסים כמו גם סוגי הרכבות הם רבים ומשתנים ממדינה למדינה, ממחוז למחוז, מחברה אחת לשניה.
אוטובוס שינה בהודו עם ילדים
- ההודים יקראו לאוטובוסים בכל מיני שמות. למשל- ‘וולבו’ או ‘טוריסט’. אל תתייחסו לכינויים. תשאלו את כל השאלות הרלוונטיות ולא משנה איך הם קוראים לאוטובוס.
- שני סוגי האוטובוס העיקריים שבהם ניתן לישון הם אוטובוס עם כיסא שהמשענת שלו נפתחת כמעט למצב שינה ואוטובוס ‘סליפר’, בו יש תאי שינה מסודרים.
- האוטובוס עם המשענת שנפתחת נראה כמו אוטבוס רגיל. הכל אותו דבר. קחו שמיכות כי המזגן לפעמים חזק מדי. לפעמים יש טלויזיה וזה נותן תחושה של כמעט טיסה J.
- ב’סליפרים’ תאי השינה מוצבים כעין גלריה מעל למושבי האוטובוס הרגילים, הם נסגרים לרוב בדלת זכוכית כהה ומגובים בוילון לאינטימיות מירבית. המזרנים רכים ובעלי כיסוי בד.
- בצד אחד של האוטובוס יש תאי שינה ליחיד ומהעבר השני של המעבר יש תאי שינה זוגיים.
- תאי השינה הזוגיים יכולים להספיק בהחלט לשני מבוגרים וילד או שניים.
- קחו איתכם סדינים/שקי שינה לכיסוי המזרנים. הם לא כל כך נקיים..(אבל גם לא מטונפים).
- החיסרון היחיד של אוטובוס בהשוואה לרכבת הוא שאין בו שרותים. בכל נסיעותינו הנהגים היו נחמדים מאוד ותמיד עצרו כשביקשתי. אבל שמעתי על מקרים בהם היו נהגים שלא התחשבו בבקשות.
- סוכני הנסיעות יגידו לכם שהזמן שלוקח לאוטובוס להגיע ליעד והזמן שלוקח לרכבת להגיע לאותו יעד הם זהים. לרוב זה לא נכון. אבל כשישנים בנוחות באוטובוס- תוספת של שעה שעתיים לנסיעה לא משנה כל כך.
- האוטובוס עושה עצירות קבועות לארוחות ולשתיה.
רכבת שינה בהודו עם ילדים
- רכבות שינה הן תענוג מסוג אחר. כדי לא להתבלבל יותר מדי אני הייתי ממליצה באופן גורף להזמין תמיד את המחלקות עם מיזוג אויר (ac2 או ac3). גם אם אתם חושבים שמזג האויר לא מצריך מיזוג.
- מחלקות אחרות הן מלוכלכות יותר (לפעמים ממש מטונפות), צפופות, דחוקות וגדושות. הדרגשים מכוסים בסקאי והם חשופים לחלוטין. במחלקות עם מיזוג האויר לפחות יש וילון שחוצץ בינך לבין שאר העולם.
- והשירותים נראים אחרת לגמרי.
- אם אתם חושבים שזה לא יפריע לכם או שלילה אחד לא יהיה נורא- לכו על החוויה. אני עשיתי אותה פעם אחת ואמנם זו היתה אחת הנסיעות הכי גרועות שעברתי בחיים אבל בדיעבד- הכל חוויות ואני שמחה שעברנו אותה לפחות פעם אחת.
- אמנם מחלקים אוכל אבל אל תבנו עליו. לרוב הוא יהיה חריף מאוד. קחו אתכם צידה לדרך. לפעמים יש חלוקה סדירה של צ’אי וקפה אבל לפעמים לא.
- בניגוד להמלצות הרווחות, אני כן הייתי ממליצה שתקחו לפחות מושב אחד תחתון. אם לא יהיה לכם מושב תחתון לא תהיה לכם גישה נוחה לרצפה, לשולחן או לחלון ותהיו תלויים באותו אחד שכן הזמין אותו..(ההודים מודעים לזה ולכן תמיד תמצאו משפחות במושבים התחתונים. סמכו עליהם. הם יודעים בדיוק איזה מושב הכי כדאי לקחת).
- אם אתם ארבעה אנשים או יותר כדאי לכם לשקול לקנות את כל ששת הכרטיסים שסוגרים תא. כך תהיה לכם את הפרטיות המירבית.
- מצד שני הרכבת היא הזדמנות מצויינת לפגוש ולהכיר אנשים.
- נקטו משנה זהירות- אין דלתות בחיבורים בין הקרונות.
- את כל האינפורמציה וכן הזמנות ישירות ניתן לקבל ולעשות בנוחות יחסית בתחנות הרכבת או בתחנות האוטובוס. לא תמיד חייבים סוכן בשביל זה. הם מיד רואים שאתם תיירים (ולכן מסיקים שאתם לא מבינים כלום) וישמחו לעזור לכם ולענות לכם על כל השאלות
מחפשים מלון זול ואיכותי? הכנסו לאתר הזה ובחרו את מקום הלינה המועדף עליכם. כיוון שאני נעזרת רק באתר הזה כדי להזמין מקום לינה, בדקתי באופן אישי את המחירים באתר והשוויתי אותם מול המחירים בשטח. ממש פיזית. ובכל המקרים בהם החלטתי להיות חכמה ולהגיע למקום כדי להזמין ישירות ממנו גיליתי שהמחירים באתר היו נמוכים בעשרות אחוזים מהמחירים שהציעו לי בשטח. בקיצור- יותר משתלם להזמין מהאתר הזה. לקרא את הדברים שכתבו מבקרים ששהו במקום לפניכם. לאתר יש גרסה באנגלית וגרסה בעברית. מנוע חיפוש נוח לשימוש ומבחר עצום בטווח מחירים המתאים לכל כיס (ואני מתכוונת ממש לכל כיס. יש שם מקומות גם ב-5$). ועוד דבר חשוב- התמונות באתר תמיד נכונות ואמיתיות. |