חדש! החופשה האולטימטיבית- חופשות מדהימות במחירים מפתיעים, טיול עם ילדים ב...

הודו עם ילדים- ארבעה מקומות שכיף לשהות בהם לתקופה, שהם לא גואה, ולא יעלו לכם יותר מ- 5000 שקל לחודש

25/01/2020

הודו היא נפלאה לטיול עם ילדים. ילדים בכל גיל ימצאו בה עניין רב, כל גיל והעניין שלו. כל מין והתחומים שמושכים אותו. הכל קיים. לא טיילנו עדיין בכל הודו, אם כי זה בתכניות. אבל גם בשלוש השנים  (במצטבר) ששהינו בה, מצאנו כמה מקומות שנהנו לחיות בהם. לרובם חזרנו מספר פעמים.

אני רוצה לתת לכם כאן ארבעה מקומות נהדרים  בהודו שבהם תוכלו פשוט לשהות עם הילדים לתקופה של כמה שבועות או אפילו יותר, מקומות בהם הכל נוח, נקי יחסית, ובעלויות נמוכות.

♦ רישיקש

על רישיקש המלצתי לא מעט, היא נמצאת במרחק נסיעה נוחה מדלהי, ונהדרת לשהות עם ילדים. העונות המומלצות הן מרץ-מאי, ואמצע ספטמבר- נובמבר. שתי השכונות הנוחות יותר הן לקשמן ג’ולה וראם ג’ולה, בהן מתרכזים תיירים מכל העולם. רישיקש מציעה מגוון מטורף של מסעדות ובתי קפה, עם נוף לגנגה, מקדשים מעניינים, נופים, נהרות ומפלים, סדנאות של יוגה ומדיטציה (בחלקן הילדים נכנסים בחינם), שיעורי מוסיקה ומחול. ברוב המקומות יש אינטרנט נוח. וכמובן מפגש עם מטיילים מעניינים מכל העולם.

עלויות: מלון- כ-400 רופי ללילה, מסעדות- כ- 300-600 רופי לארוחה משפחתית (מסעדה מקומית/ תיירים), שיעור יוגה- 150-200 רופי לשיעור. סה”כ- הרבה פחות מ-5000 שקל לחודש.

♦ פושקר

עיירונת קטנטונת בחבל ראג’אסטאן, כ-12 שעות נסיעת לילה מדלהי (או 15 שעות נסיעת לילה מרישיקש). מקום ציורי ומרהיב, שמרגיש כאילו אתה באמצע סצינה מ”אלאדין”. פושקר נותנת תחושה מאוד בטוחה, וזה דבר חשוב כמשטיילים עם ילדים. התקופה הטובה להגיע אליה היא מנובמבר עד מרץ. אפשר למצוא בה סדנאות לשזירה, לתכשיטים, יוגה ומדיטציה, ריקוד, מוסיקה. יש שם מתחם קטן לשחקני שח מט, ויש חנות נהדרת של מיצים טבעיים (כתבתי לא מעט גם על פושקר).

עלויות: מלון- כ-400 רופי ללילה, מסעדות כ-400-700 רופי לארוחה משפחתית, שיעורים- חלקם ניתנים בחינם, חלקם בתשלום (המחיר מאוד משתנה). סה”כ- בערך 5000 ש”ח לחודש.

♦ ואשישט

 על ואשישט כתבתי כבר ממש מספיק. אני לא חושבת שיש מה לכתוב בנוסף למה שכבר כתבתי. למשל כאן, או כאן. ואשישט הוא כפר זעיר בצפון הודו, ממש ליד מנאלי, מרחק לילה נסיעה מדלהי. הזמן הטוב ביותר לבקר בואשישט עם ילדים הוא בדיוק החופש הגדול. ממאי ועד ספטמבר.

עלויות: מלון- 500-600 רופי לחדר, מסעדות- 300-600 רופי לארוחה משפחתית, סדנאות- יוגה עולה כ-250 רופי לשעור, מוסיקה- כמה שתרצו לתת, והרבה סדנאות שמעבירים מטיילים הן פשוט בחינם. סה”כ- פחות מ-5000 שקל לחודש.

 


∴ לא רבים יודעים אבל ניתן גם לחסוך הרבה כסף בעלויות הביטוח אם פונים לסוכן ביטוח המתמחה בביטוחי נסיעות לתקופות ארוכות. סוכן כזה לרוב יציע לכם הטבות והנחות שלא תקבלו בשום מקום אחר.


 

♦ לה, לאדאק

לאדאק הוא חבל ארץ מטריף בצפון הודו (ראו תמונות). והוא נהדר לטיול עם הילדים. הכל שקט, רגוע, המסעדות מגוונות ועשירות, הטבע מדהים, האוכלוסיה היא טיבטית- בודהיסטית והתרבות מרתקת. מדובר בשהות רגועה ונינוחה, עם הרבה פעילויות (אם רק רוצים) כמו טרקים, ראפטינג, לינה בבתי מקומיים וכפריים ונסיעות מודרכות בסביבה. וכמובן שיש גם יוגה ומדיטציה ושיעורי מוסיקה :-). העונה הטובה ביותר להגיע ללאדאק עם הילדים היא תקופת החופש הגדול- כלומר מיוני עד ספטמבר (בספטמבר כבר מתחיל להיות קר ובתי עסק רבים מתחילים להסגר). העליות הן גבוהות יחסית להודו. ועדיין, אני חושבת שעם התנהלות נכונה אפשר לשמור על תקציב נמוך יחסית. מה שכן- איכות האינטרנט לא גבוהה, ויש ימים בלי קשר בכלל. אבל זה דוקא לא כל כך רע כמו שזה נשמע- כי אז פתאום כולם מרימים את העיניים מהמסכים, ונוצרות היכרויות, מרתונים של משחקי קלפים ומשחקי לוח, שיחות עומק ובכלל התבלגנות מבורכת עם כל המטיילים מכל העולם.

ואכן, גם על לאדאק כתבתי בהרחבה במאמר הזה.

עלויות: מלון- 200-1000 רופי לחדר (אם אתם שוהים תקופה אפשר לנהל מו”מ. אני שכרתי שלושה חדרים מקסימים, שהיתי שם חודשיים, ושילמתי 800 רופי ליום על כל החדרים ביחד). מסעדות- 400-800 רופי לארוחה משפחתית. סה”כ- גבולי אך אפשרי בסביבות 5000 שקל לחודש.


והנה מאמר שלם שעוסק בשאלות רבות הקשורות לניהול תקציב במהלך טיול ארוך – איך לתכנן נכון את התקציב, איך ניתן לטייל בכל תקציב, ועוד הרבה טיפים >>

ומאמר מקיף שמסביר צעד צעד איך לתכנן טיול בתקציב מוגבל >>


♥ יש עוד הרבה מקומות בהודו בהם תוכלו לשהות עם הילדים בעלויות נמוכות. כל חבל פארוואטי משופע בכפרים קטנים וציוריים, חבל קינור והכפר ג’יבהי, וכמובן דאראמסאללה, באגסו ודאראמקוט, הכפר ביר ועוד..

יעד מעניין נוסף בהודו שלא רבים מגיעים אליו הוא אזור צפון מזרח הודו ומגאלאיה. הנה מאמר שכתבתי על הטיול שעשינו שם

חדש 🙂 המאמר בקצרה גם בסרטון:

haleli