איך לחסוך בהוצאות

טיסה זולה למזרח עם ילדים- האם לקנות כרטיסי טיסה באינטרנט או דרך סוכנות? מה עדיף?

28/01/2020

רוצים את התשובה הפשוטה והזולה ביותר כבר בתחילת הפוסט?

אז ככה: באינטרנט. נקודה. אבל רגע. תקראו עד הסוף.

בכל פעם שאני ניגשת לבקש הצעת מחיר לכרטיסי טיסה מסוכנות כלשהי בכל מקום שבו אני נמצאת במזרח, וזה בדרך כלל בסוכנויות נסיעות של אנשים שהם חברים שלי (ככה יוצא..איכשהו יוצא שאני תמיד מתחברת גם עם איזה סוכן נסיעות אחד או שניים בכל מקום שבו אני נמצאת 🙂 )  הם מנפנפים אותי בלי לתת לי אפילו לגמור את המשפט.

“אין מצב. אל תנסי אפילו. לכי לאינטרנט. שם תשיגי מחיר זול יותר מכל מחיר שאנחנו יכולים לתת לך”.

אבל אני לא מוותרת. אני אוהבת לבדוק תמיד את כל האופציות. אז אני מבקשת בכל זאת. תנו לי מחיר, מה אכפת לכם?

והם בודקים. ואני מגלה שאכן, מה שראיתי באינטרנט היה הרבה יותר זול.

אבל לא תמיד אני קונה בסוף באינטרנט. כי כשמטיילים עם ילדים, הכל, אבל ה-כ-ל נראה אחרת.

סיבות לקניה באינטרנט:

-המחיר יהיה זול יותר. וכשקונים חמישה או שישה כרטיסים ביחד, ההפרש הוא משמעותי ויכול להגיע לעשרות דולרים.

-זה כל כך נוח. אפשר לבדוק מחירים במשך כמה ימים, לשחק עם עצירות הביניים, לבדוק ערים שונות, אתרי חיפוש שונים, תאריכים שונים, חברות שונות והכל מהנוחות של בית הקפה החביב עליך.

-אצלנו הימים האלה הם ממש חגיגה משפחתית כוללת. כולנו, כל אחד עם הטאבלט שלו, יושבים על האתרים החביבים עלינו לחיפוש טיסות ומשווים תוצאות. (כן, גם גלי שהיא בת שמונה והיא תותחית בחיפושי טיסות. בעיקר לסינגפור. סינגפור הוא המקום האהוב עליה ביותר והיא תמיד מחפשת איך להגיע אליו..גם ככה, סתם, בלי שום טיסה מתוכננת באופק).

מנוע החיפוש החביב עלי, איתו אני תמיד מתחילה הוא momondo. אפשר לחפש דרכו גם “anywhere” אם אתם רוצים את היעד הכי זול, וגם להיעזר בעוד הרבה אופציות חיפוש שמקלות על החיים.

-יש אתרים שדרכם אפשר לשלם עם פייפאל, ואז התחושה היא שניצחת את המערכת. גם לא ירד כסף מכרטיס האשראי ישירות, גם התשלום מאובטח וגם סוף סוף הצלחת להפטר מהכסף הזה ששכב והצטבר בחשבון של פייפאל.

פוסט שמסביר איך למצוא את הטיסות הזולות ביותר במזרח (באינטרנט).

סיבות  לקניה דרך סוכן:

-הוא עושה בשבילך את כל העבודה. ולפעמים קנית כרטיסי טיסה באינטרנט דורשת לא מעט עבודה. יש אתרים שמבקשים את כל הפרטים של כל הנוסעים וצריך לשבת ולמלא שמות מלאים, מספרי דרכון, תאריכים, ויזות. (כשהזמנתי כרטיסים מהפיליפינים דרך סינגפור לנפאל הייתי צריכה למלא פרטים של חמישה אנשים, פעמיים לכל אחד, ואז ירד האינטרנט, והייתי צריכה למלא הכל שוב..). יש אתרים שמגבילים את משך הזמן שהם נותנים לך כדי למלא את הפרטים. ואז ממש מרגישים שאנחנו במירוץ כנגד השעון עם מילוי כל הפרטים מהר מהר מהר. ואז..בדרכון האחרון, ממש לפני הסוף- האתר מודיע לך ש”נגמר הזמן” וצריך לעשות את ה-כ-ל מהתחלה..

-יש לך כתובת למקרה שתרצה לשנות, להחליף, לבקש בקשות מיוחדות.

-אתה יודע למי שילמת, אתה יודע שהתשלום שלך התקבל, אתה יודע מי עומד מהצד השני של הדלפק. בכל פעם שאני קונה כרטיסי טיסה דרך האינטרנט אני מוצאת את עצמי ברגעי חשש. מהרגע שבו לחצתי על ‘רכישה’ ועד הרגע שמגיע המייל שמאשר שהכל בסדר, ואחריו עוד מייל ששולח לי את הכרטיסים עצמם ואת האישור מחברת התעופה.

אז מה עושים?

התלבטות.

חייבת לומר שאני ניצבת מול ההתלבטות הזאת בכל פעם שבה אני נדרשת לרכוש כרטיסי טיסה. לאחרונה קורה שאני יותר ויותר קונה את כרטיסי הטיסה דרך האינטרנט, וזה כי כבר יש לי כל מיני הטבות והנחות שמצטברות לי באתרים דרכם אני בדרך כלל קונה את הכרטיסים (וזה נורא כיף) אבל אני תמיד בודקת גם מול הסוכנויות המקומיות. תמיד. ואם ההפרש הוא זניח, נגיד, 10$ לכרטיס אני אקנה דרך הסוכנות. רק בגלל כאב הראש שיחסך ממני.

אז אם אתם מהחוששים, מאלה שלא מתים על רכישות בסכומים גבוהים דרך האינטרנט, או לא ממש חובבי חיפוש-אינטנסיבי ברשת, לכו על קניית כרטיסים דרך סוכנות. 

אבל אם אין לכם בעיה עם קצת כאב ראש, ובמיוחד אם אתם בעלי חזון וראיה לטווח רחוק- מוטב שתרשמו לכמה אתרים טובים ואמינים לקניית כרטיסים ברשת (אל תתבלבלו עם אתרים שהם מנועי חיפוש), תתחילו לצבור הנחות והטבות, ונצלו אותן לקניית הכרטיסים ליעד הבא שלכם, במחיר נמוך במיוחד.

haleli