♦ לכל מדינה במזרח היום יש לפחות חברת תעופה מקומית אחת. חברת התעופה יכולה להיות גדולה יחסית, ולטוס ליעדים רבים, או שהיא יכולה להיות קטנה ולהציע טיסות מקומיות או ליעדים מרכזיים, שהתנועה אליהם גדולה. כך או כך, שווה ביותר לעשות בדיקה בגוגל.
למשל : Vietnam local airline . החברות הקטנות האלה לא תמיד יופיעו במנועי החיפוש המוכרים (כמו קייאק, אקפדיה ודומיו). אבל זה לא אומר כלום בנוגע לתעריפים.
◊ טיסה ישירה מסיגון (וייטנאם) לבנגקוק (תאילנד) בחברה מקומית מצויינת יכולה לעלות לכם 40$ בלבד.
♦ טיסות לא ישירות: אם לא מצאתם טיסה ישירה במחיר נוח, תמיד שווה לבדוק את הטיסות הלא ישירות. ולבדוק אותן היטב. קיימים הבדלים גדולים במחיר אם תבחרו טיסה שעוצרת בסין, בהודו, בבנגקוק או בסינגפור.
בכל מקרה על מנת למצוא את הטיסה הזולה ביותר, בדקו מספר רב ככל הניתן של תחנות עצירה.
למשל, טיסה מנפאל לתאילנד יכולה להיות ישירה (עם שתי חברות התעופה- הנפאלית והתאילנדית), יכולה לעבור בהודו, בסין או אפילו בקואלה למפור (לא לבעלי דרכון ישראלי..). המחירים יהיו שונים לחלוטין.
♦ כדי לבדוק איזה חברות תעופה עוברות ביעד שלכם, פנו לויקיפדיה, והקישו את השם של שדה התעופה הרצוי. תמצאו שם רשימה של כל החברות, גם כאלה שאינן מופיעות בשום מנוע חיפוש.
כדאי גם להיות גמישים בנוגע לשדות תעופה, בערים גדולות רבות במזרח יש יותר משדה תעופה בינלאומי אחד.
הנה למשל בנגקוק:
♦ מנועי החיפוש באתרים של חברות התעופה יתנו לכם סקירה חודשית של תעריפי הטיסה. שימו לב מה כלול במחיר ומה לא. כרטיסים זולים לא יכללו לרוב את המטען או ארוחות.
♦ בחיפוש עצמאי תמיד צריך לזכור שבתור נושאי דרכון ישראלי יש מקומות בהם אנחנו לא יכולים אפילו לעצור לטראנזיט. ולא משנה כמה הטיסה תהיה נוחה או זולה. מלזיה, אינדונזיה ובנגלדש, למשל.
♦ למרות שלרוב המקומות במזרח אנחנו צריכים להוציא ויזה, כאשר עוצרים בשדה תעופה ל-24 שעות או פחות, אין צורך בויזה. על כל מקרה שלא יהיה- כדאי לוודא ולבדוק זאת מול שדה התעופה עצמו.