איך לחסוך בהוצאות

5 דרכים לחסוך כסף בקלות על מי שתיה במהלך טיול בחו”ל עם ילדים, ועוד שני טיפים קטנים.

18/09/2015

בלי לשים לב, כמשפחה מטיילת יוצא ששותים הרבה מאוד לאורך היום. כשמטיילים עם ילדים במזרח או בכלל במקומות פחות מערביים, המודעות לבטיחות מי השתיה היא גבוהה (המים למעשה הם הגורם הראשון למחלות מעיים), וכך גם ההוצאה היומית על זה.

תוסיפו לכך גם את המים לשטיפת ירקות ופירות ולצחצוח שיניים והנה הוצאה כמעט שקופה אך משמעותית.

וכמובן שבקבוקי הפלסטיק לא עושים לכדור הארץ הרבה טוב, וכך נוסף לעניין החסכון הכספי גם ערך חינוכי, מוסרי ואקולוגי חשוב.

נכון שאפשר לרכוש טיפות יוד או כדוריות כלור. ואמנם בטיול קצר אני מניחה שאפשר להשתמש בהם, אבל לאורך זמן אני לא ממליצה להשתמש בהם, במיוחד כשמעורבים גם ילדים בעניין. בכל מקרה לא הייתי נותנת לא לעצמי ולא לילדי לשתות אך ורק מי יוד או מי כלור.

להלן שש דרכים לחסוך בעלויות מי השתיה בקלות במהלך טיול עם ילדים בחו”ל:

1. במקומות רבים (בהודו, נפאל, פיליפינים) אפשר למצוא היום בחנויות ובמסעדות מתקנים למילוי מיים. הם עולים חצי ממחיר בקבוק סגור.

2. ניתן לרכוש בקבוקי ענק שמספיקים לפחות ליום או יומיים. אפילו ג’ריקנים של 20 ליטר קיימים היום, והם מגיעים יחד עם ברז אותם ניתן להחליף בכל פעם שהם נגמרים. הם עולים כשליש ממחיר בקבוק חדש.

3. לצחצוח שיניים ושטיפת ירקות ופירות- בכל לילה מלאו שני בקבוקים במי ברז. הוסיפו להם טבליות חיטוי (עולות ממש גרושים). כך בבוקר תוכלו להנות ממים נקיים ולהשתמש בהם לכל צורך שהוא לאורך כל היום.

4. פילטר: השיטה של פילטור מים היא נהדרת. אבל מהנסיון שלי, היא לא עובדת כשמדובר במשפחה שלמה. זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להתחיל לפלטר בכל יום את כמות מי השתיה הנחוצה לארבע או חמש נפשות (או יותר), וזה גם גובה זמן רב. אם בכל זאת אתם רוצים להשתמש בשיטה הזאת, אני ממליצה לקנות פילטרים ובקבוקי פלסטיק אישיים כמספר הנפשות ( היום יש גם בקבוקים בתוכם נמצא פילטר כחלק מהעסקה) וכך שכל אחד יהיה אחראי (במידת האפשר) על מילוי הבקבוק הפרטי שלו.

5. גרים בגסטהאוס או מסעדה? או אולי שכרתם דירה עם מטבח? בקשו מבעל המסעדה להרתיח סיר של מים. או עשו זאת בעצמכם בכל לילה. תנו למים להצטנן כל הלילה ובבוקר מלאו בקבוקים. הרתחה היא הדרך המוצלחת ביותר לחיטוי מים ללא כל כימיקאלים.

6. טוב את זה כולם יודעים ובכל זאת: אל תקנו אף פעם מים מינראליים במסעדה. תמיד כדאי להביא אתכם מים שנרכשו במחיר שפוי בחנות המכולת שליד המסעדה (או חוטאו או הורתחו או וואטאבר). אלא אם אתם נמצאים באחד מהמקומות בהם א) היין עולה פחות מהמים ב) מחלקים תה מקומי כחלק מהארוחה.

טיפ: הוסיפו למי השתיה שלכם ושל הילדים מעט לימון סחוט או נענע טריה או ג’ינג’ר/ ענף ליקריש או הכל ביחד. הם גם מוסיפים קצת טעם וגם (ובעיקר) מוסיפים הרבה בריאות J.

וטיפ אחרון: בקבוק חם. כשיוצאים לטרק או נמצאים בדרכים במקומות קרים מאוד, בהם איכות החימום היא נמוכה או לא קיימת כלל, קחו איתכם בקבוק חם. בקשו להרתיח מים ולמלא אותו בלילה ותוכלו להתחמם או לתת לילדים להתחמם איתו כל הלילה. ובבוקר, תוכלו להשתמש באותם מים (שהורתחו ולכן הם ראויים לשתיה) בעודם חמימים עדיין, לצורך צחצוח שיניים ורחצת פנים. בקפור של בוקר מוקדם, באמצע טרק, תאמינו לי- מים חמימים הם פינוק אמיתי..

haleli