פיבי עומדת בחנות תכשיטים. היא מדדה כמעט את כל התכשיטים בחנות. המוכר עומד מולה, מהצד השני של הדלפק. היא שואלת אותו: ‘מה אתה יכול להציע לי ב-10$?’ הוא מכניס יד לכיס, מוציא שטרות של כסף ואומר- ‘אני יכול להציע לך את שני השטרות האלה, חמישה דולר כל אחד’. פיבי אומרת: ‘אני אתן לך דולר עבורם’.
כל ישראלי שהיה במזרח יכול לספר על חצי ורבע מחיר שהוא הצליח להשיג עבור שרוואל סגלגל אחרי התמקחות לתפארת. זה חלק מהמורשת.
או שמא לא?
הרשו לי להציע את החלופה המעודנת. הדרך בה אני משיגה מחירים נמוכים בלי לעצבן אף אחד.
אל תרוצו לקנות מיד כשאתם מגיעים למקום חדש. תגיעו, תתמקמו. קחו את הזמן לעבור במתחם החנויות מספר פעמים. בעברכם הביטו על המוכרים, ברכו לשלום. אם אתם נכנסים לחנות, בדקו את הדברים אבל אל תקנו. כשהם שואלים מאיפה אתם- אל תהיו מגעילים, תענו יפה, תחייכו, ותשאלו מה הם חושבים על זה. תצחקו איתם, תנו להם התייחסות אנושית, וקחו את הזמן עד שהם כבר מכירים אתכם ונותנים לכם חיוך בסגנון אישי. אתם יכולים להתחיל בשיחה, לבקש ייעוץ מהם כתושבי המקום או להתעניין בעבודתם. כשאתם נכנסים לחנות המוכרים לא מכירים אתכם. הם לא יודעים מי אתם והם מחליטים על המחיר לפי ההתרשמות הראשונית שלהם מכם. לכן כאשר יוצרים יחסים אישיים יותר, המחיר משתנה בהתאם. במהרה תגלו שחלק מהם מאוד נחמדים ויהיו שאפילו יציעו לכם לשתות איתם תה. קיים אפילו שמץ סיכוי שהם באמת ימצאו חן בעיניכם..
אם התיידדתם עם מוכר מסויים ובכל זאת הוא הפגיז במחיר, או שאין לכם זמן להשקיע במערכת יחסים, אתם מוזמנים לשמוע מה יש לנאבה ראג’ להגיד. נאבה ראג’ הוא הבעלים של חנות ‘adventure’, החנות לציוד טרקים האלמותית בפוקרה, בה המחירים הם תמיד הכי נמוכים.
בקיצור נמרץ, מה שנאבה מציע הוא כאשר אתם נכנסים לחנות, אחרי שאתם מברכים בנימוס לשלום, תגידו שאתם עושים סקר שוק בנוגע למוצר מסוים. תבקשו מהמוכר הצעת מחיר ותמשיכו הלאה. אחרי סקר שוק, בו המוכרים ידעו מראש שההצעה הטובה ביותר היא שתזכה- אתם יכולים לחזור לחנות עם ההצעה הזולה ביותר ולקנות את המוצר. ככה קונים בזול בלי להתמקח.