תראו את האתר הזה: http://hipptrip.com/
מאחוריו עומדת חברתי אליכס. קנדית שוחרת יוגה וטיולים. אז היא שילבה את שתי התשוקות שלה והקימה אתר מדליק שרק הולך וצובר עוד ועוד תאוצה. הוא מכניס לה כסף ומאפשר לה להמשיך ולעסוק בשני הדברים שהיא הכי אוהבת לעשות.
אבל לא תמיד מספיקים לה הרווחים מהאתר כדי לחיות. היא חיה בצניעות ולא משתוללת אבל כרטיסי טיסה עולים הרבה כסף. ותרמיל חדש. וביטוח. לכן היא משתדלת גם ללמד יוגה בכל מקום אליו היא מגיעה. ואם צריך היא גם מוכרת תכשיטים.
אליכס לוקחת את הנכסים שיש לה ומשתמשת בהם באופן מקסימאלי.
וכך עושים רוב הטיילים המקצועיים. אין להם מקור הכנסה אחד שמביא להם טונות של כסף בכל חודש. ממש לא. תחת זאת, הם שולחים זרועות כמו תמנון ומשתמשים בכ-ל מה שיש להם.
כי הם אוהבים את החיים החופשיים שלהם ומוכנים להתאמץ כדי להמשיך לחיות ככה.
וכמעט אין אחד שיכול לנוח ככה על זרי הדפנה ולדעת שהכסף דופק חופשי על הבר כל חודש.
יש לך דירה להשכיר? סבבה. יש לך אוטו למכור? יש לך אתר שהולך ומתקדם בגוגל? אתה מצלם יפה ויכול להכניס כמה תמונות לאתרי צילומים בתשלום? מלמד ג’ודו? מקרמה? יש לך ידע במעגלי הגשמה והעצמה? אתה כותב באנגלית? בצרפתית? ברומנית? אתה יכול לתרגם?
הכל הולך.
להלן רשימה בסיסית של כל מיני דרכים להתנהל נכון עם הכסף. דרכים בהן נעזרים הרבה מהטיילים:
- שכר הדירה, אם קיים, לרוב משלם את ההוצאות ה’שקופות’. משכנתא. ביטוחים. תחזוקת הדירה. רוב האנשים לא יראו ממנו הרבה אחרי כל ההורדות השקופות. מצד שני הוא מספק שקט, כשאתה יודע שלפחות את החובות החודשיים אתה משלם בזמן וכמו שצריך.
**בשום אופן לא הייתי ממליצה לצאת לדרך בלי הכנסה קבועה שמספיקה לתשלומי החובות.
- אתר אינטרנט, אם עשית בחכמה והקמת לפחות אתר אחד שיכול באופן פוטנציאלי להכניס לך כסף, בהתחלה מעט וככל שהזמן עובר הסכום החודשי עולה ועולה, אז תוכל להינות מהכנסה חודשית נוספת שיכולה להיות פאסיבית ככל שתרצה אותה. ממש כמו חברתי אליכס.
- מה אתה יודע לעשות? תחביב בהווה, תחביב בעבר. דברים שלמדת פעם מזמן באוניברסיטה, דברים שרכשת בהם מיומנות עם השנים, יכולות וידע של עכשיו או מהעבר. תחפור עמוק. תשלח טילים מונחים עם כתובת ברורה: נכסים. כל נכס אפשר היום לתרגם להכנסה. כשפונים אלי אנשים לליווי, אני מפגיזה אותם בשאלות שכל תפקידן הוא לבדוק איך אפשר להשתמש בכ-ל מ-ה ש-י-ש להם כדי להרוויח כסף.
- מה אתה יכול למכור? יש לך מכונית, אופנוע, טרקטורון..מכשירים חשמליים, רהיטים. הרבה אנשים נורא רוצים לצאת למסע מדהים בעולם אבל לא מוכנים להקריב למענו את הספה שקנו באיקאה. זה הכל עניין של בחירה. בסופו של דבר, כשיוצאים לדרך, שום דבר לא נראה משמעותי כמו החוויות שעוברים. בטח לא הספה.
- איפה אתה יכול לחסוך? חיסכון הוא 50% מהמשחק. אם יש לך אפשרות לחסוך (ואני יודעת שלא כולם יכולים, שהחיים גם ככה דחוקים..גם אני חייתי ככה במשך שנים..) אז זה הזמן.
- ואם לא לחסוך אז להוסיף הכנסה– העניין של תוספת הכנסה הוא קצת מתעתע. אני לא מתכוונת למשהו קבוע, כמו עבודה נוספת (ולא משתלמת בגלל המיסים..) אלא למשהו שיקפיץ את ההכנסות וייתן מענה למצבים בהם אתה צריך הרבה כסף במעט זמן- כמו כרטיסי טיסה, או שהיה קצרת מועד ביעד שהוא יקר יותר. כי גם אם הגעת למצב שבו אתה מרוויח די כסף כדי לטייל חודש בחודשו, אז מגיע הזמן של טיסה ליעד אחר או אפילו מעבר יבשתי (תחבורה זה תמיד יקר) וזה כבר מכניס פרמטר אחר וכבד משקל למשוואה. למשל, נניח שאתה מטייל עם הילדים באזור תאילנד-לאוס-קמבודיה. אפשר לקפוץ ליפן לשבוע שבועיים, לאכול קצת סושי. הכרטיסים יהיו יחסית זולים אבל הכל ביחד יצא ממש יקר. אם יש לך את האפשרות לעבוד קצת יותר ולהקפיץ את ההכנסות- זה יכול לתת לך בדיוק את התוספת שאתה צריך.
לכן אני ממליצה לכל אחד לשים מתחת לשרוול אופציה כזאת. עבודת פרילאנס, קמפיינים בפייסבוק, מכירות באי-ביי, כתיבה מקצועית. יש לי חברה שמימנה לכל המשפחה כרטיסי טיסה לנפאל בזכות עבודת פרילאנס שהיא עשתה עבור חברות ביטוח כרופאה. תחשוב. תבדוק. תחפש.
אני משתמשת בשתי דרכים עיקריות- אני כותבת בתשלום, ומשקיעה בפורקס. אני לא עושה את זה באופן שגרתי. אבל עכשיו, לדוגמא, אני מתכננת לטוס לסין בעוד כמה שבועות. אני צריכה כסף לויזה, לכרטיסי טיסה. בנוסף, סין תהיה יקרה כפליים מהמקום שאני נמצאת בו כרגע. אני לא הולכת לשהות בה הרבה זמן בגלל זה, אלא רק חודש. אבל אני כן מתכננת לעשות קניות. לחדש את הציוד שהתבלה ואת הבגדים שכבר איבדו צורה. לצורך כך אני מקפיצה את ההכנסות שלי כבר עכשיו, כדי שאוכל לטייל בראש שקט.
טיול בעולם יכול להיות הרבה יותר זול מחיי השגרה בארץ. אני מטיילת עכשיו ב-3000-4000 שקל בחודש, עם שלושה ילדים וברמת חיים גבוהה. אבל הוא דורש השקעה, הוא דורש ממך רצון להגיע לזה. אלה לא חיי נופש רגועים (טוב, לא כל הזמן בכל מקרה) לפעמים צריך לעבוד או לחסוך או להקריב. כמו בכל מקום. ובעיקר צריך לנהל את ההכנסות ואת ההוצאות כמו שצריך. לבחור יעדים שתואמים את את ההכנסה שלך ולא לקפוץ מעל הפופיק. עדיף לחיות על החוף בוויטנאם כמו מלך כמה חודשים, מאשר לנפוש במאוריציוס שבועיים ולהוציא את אותו הסכום..
הנכסים הכי גדולים שיש הם התשוקה לחופש, והידע איך להפוך את זה למציאות. כי זה אפשרי.