אחרי כרטיסי הטיסה, הלינה היא ההוצאה הגדולה ביותר. אבל בעוד בטיול קצר קשה מאוד לחסוך בעלויות הללו, וגם, בואו נודה, לא תמיד מתחשק.. כשיוצאים לטיול ארוך יש דרכים רבות להפוך את ההוצאה הזאת לזולה באופן משמעותי.
טיילו לאט. אל תקפצו ממקום למקום, אלא בחרו להתיישב במקום אחד למשך תקופה של מספר שבועות לפחות. כך ניתן לקצץ לא רק בעלויות הלינה אלא בעלויות המחיה בכלל. שכירת דירה מאובזרת, למשל, היא אופציה נחמדה מאוד.
למשל-
בעונות פחות מתויירות המחירים צונחים. כמו כן ניתן לנהל משא ומתן על המחיר כשאתה מתכנן שהיה ארוכה מעל הממוצע (המקובל בדירות נופש הוא שבוע. אם תציע לבעל הבית לשכור את הנכס לחודשיים- המחיר יהיה נמוך בהרבה). כך, למשל, באירופה, דירה מאובזרת, מפנקת, עם בריכה פרטית, שעולה בחופשת הקיץ 500 יורו לשבוע, יכולה לעלות לכם, אם תקחו אותה לתקופה ארוכה, מספטמבר, בין 600-800 יורו לחודש ואפילו פחות.
סגנון טיול כזה מקובל מאוד בקרב העצמאים הדיגיטאליים, במיוחד אלו עם משפחות. הם מתמקמים במקום אחד כבסיס למשך מספר שבועות או חודשים, וממנו יוצאים לחקור את האזור. (ישנן משפחות שאפילו שולחות את הילדים למסגרת החינוכית המקומית).
Caretaking– תחת הכותרת הזאת נמצאות הרבה אפשרויות, באמת הגבול כמעט נוגע בשמיים. הכוונה היא להמיר עבודה כלשהי (תיכף נגיע לזה) בעבור לינה:
האוס-סיטינג- שמירה על נכס בזמן שבעליו אינם נמצאים. בדרך כלל כולל השקיית צמחים ו/או שמירה על חיות מחמד. לדוגמא
עבודה בחוות- wwoofing– אפשרויות עבודה רבות- החל בזריעה ועיבוד אדמה, קטיף, רעיית צאן, בניית מבנים, ועוד. מספר שעות העבודה בדרך כלל נוח ביותר-
WWOOF – World Wide Opportunists on Organic Farns
halp exchange– אנשים הזקוקים לזוג ידיים נוסף בתחומים שונים ומוכנים להציע מקום לינה תמורתן.
אירוח- קיימים מספר אירגונים המציעים אירוח בחינם ללילה או שניים. המניעים של כולם די דומים- על מנת ליצור דו שיח בין תרבויות. המארחים שמחים לפגוש אנשים מכל העולם, להכיר את התרבות שלהם, לעזור להם ולהכיר להם את תרבותם. המתארחים שמחים להתארח בבית ‘מקומי’, ללמוד את המנהגים ולטעום את הטעמים וכמובן גם להתייעץ עם אנשים מקומיים.
אתר שמספק מידע ומרכז את נושא האירוח- Going Local Travel
אופציית הקראוון– על האופציה הזאת ניתן להרחיב רבות. אני מכניסה אותה לכאן מכיוון שהיא יכולה להיות נוחה מאוד, במיוחד עבור משפחות. החיסכון כאן הוא לאו דוקא בעלות הלינה, אלא בעלויות הנלוות, בעיקר עלויות האוכל.
התנדבות- את הסעיף הזה אני מכניסה קצת בהיסוס. מן הסתם הוא די מתבקש אבל מצד שני, רבים מארגוני ההתנדבות גובים סכומים גבוהים בעבור הזכות להתנדב אצלם, דבר שאינו חופף את נושא הלינה הזולה. יחד עם זאת, אני מוסיפה כאן כמה קישורים (יש עוד המון) עם נורת אזהרה- שימו לב היטב לסכומים שתצטרכו לשלם ולתמורה שתקבלו.
Transition Abroad – Volunteer Abroad
הרבה פחות מתאים למשפחות, אבל אם אתם משפחה ספונטנית וקלילה- להלן אתרי הרגע האחרון המומלצים לאזורים שונים בעולם:
HotelsCombined – לארה”ב.
Venere.com – אירופה
AsiaRooms – אסיה
Wotif.com – אוסטרליה ניו זילנד
ואם בכל זאת חשקה נפשכם בפינוק אז תנסו את אלה, אולי הם יוכלו לחסוך לכם קצת כסף:
תת נושא באתר מצוין, העוסק במידע על הוצאות ביעדים שונים בעולם:
Location Independent – living-costs