טיול עם ילדים ב...

4 עקרונות מנחים לתכנון טיול עם ילדים לכל מקום בעולם

12/02/2013

“אני אדם זקן וידעתי בעיות וקשיים רבים, אבל רוב רובם לא התרחשו מעולם” מארק טווין

מזג האויר– ללא ספק העיקרון החשוב ביותר לדעתי. לא להתפשר על מזג האויר. בדקו היטב מה מזג האויר ביעד הנבחר. מהי העונה, האם היא מתאפיינת בימי שמש ארוכים, מהי כמות המשקעים הממוצעת בחודשי הטיול, טמפרטורה, מה מצב הים (אם בחרתם חוף)- האם הוא רדוד, האם יש זרמים מסוכנים באותה עונה. מה מצב הרוח? האם צפויים טייפונים או משהו דומה? מהם אחוזי הלחות?

מה כתבו טיילים ששהו שם בתקופה בה אתם מתכוונים לטייל?

תופעות לוואי של מזג האויר- יתושים, עלוקות, עובש, מפולות והצפות, מים עכורים ומלוכלכים, שריפות (שגם יוצרות אויר מעושן..למשל בצפון תאילנד בחודשים מסויימים).

ויזה– מהם תנאי השהות ביעד? כמה זמן ניתן לטייל בו כתייר? מה העלות? האם הילדים צריכים לשלם גם? האם יש צורך להסדיר את הויזה מראש? האם ניתן לקבל ישירות בשדה התעופה? ואם כן- האם צריך להכין דבר מה מראש (תמונות פספורט, דולרים)? האם ניתן להסדיר את ענייני הויזה באמצעות האינטרנט? האם על הדרכון לעמוד בדרישות מסויימות (לפחות חצי שנה תוקף, מינימום שלושה דפים ריקים, תמונה שבה רואים את האוזניים והשיניים וכו’)

מקומות מסויימים בעולם נותנים לישראלים ויזה בחינם לתקופה מסויימת (אירופה, פיליפינים למשל). מקומות אחרים גובים סכומים גבוהים (נפאל, הודו למשל).

קיימים גם מקומות בהם נגבה ‘מס תיירים’ מיוחד בעבור כל יום של שהיה במקום (מאוריציוס למשל).

האם ועד כמה ניתן להאריך את הויזה? במה זה כרוך?

מחלות/ שירותים רפואיים– האם נפוצות מחלות מסוכנות ביעד אליו אתם מתכננים לטייל עם הילדים? מהן דרכי ההדבקה? האם הן נפוצות לאורך כל השנה או רק בעונות מסויימות? ואולי רק בגבהים מסויימים (יש יתושים נושאי מחלות למשל שאינם חיים באיזורים הגבוהים מ-2000 מ’)? ואולי רק במקווי מים מסויימים? האם ניתן לקבל חיסון נגדן?

מהי איכות השירותים הרפואיים? עד כמה הם נגישים? איכות התרופות?

אל תתייאשו ואל תוותרו בקלות. כמעט לכל בעיה יש פתרון אם באמת מנסים למצוא אותו. אל תחליטו מראש. אם קיים מקום בעולם אליו תמיד חלמתם להגיע. אם קיימת ארץ שתמיד קיוויתם לטייל אליה עם הילדים, לחוות ביחד איתם ולהתרגש ולראות את העיניים שלהם בולעות הכל בסקרנות- סעו.

חפשו דרך להגיע, אפילו אם נראה שהיא לא קיימת. חפשו בעברית.

אחר כך חפשו באנגלית.

ואם עדיין לא מצאתם- העזרו בגוגל טרנסלייט וחפשו בשפות אחרות. חפשו בפורומים, בבלוגים, באתרי טיולים. מישהו בודאי כבר מצא את הדרך. כל שנותר לכם הוא למצוא אותו. או לסלול אותה בעצמכם.

haleli