משפחות מטיילות

 איך אנחנו מתכוננים לנחיתה- טיפים לנחיתה קלה בכל יעד אליו אתם מגיעים

19/07/2019

אנחנו אוטוטו סוגרים את השנה התשיעית למסע שלנו. השנה הזאת היתה מאוד מרגשת עבורי, כי עברנו לא מעט הרפתקאות ויצא לנו לבקר בלא מעט מקומות חדשים.

היינו בהודו ובנפאל וגם באזורים חדשים בצפון מזרח הודו (דארג’ילינג למשל), במיינמאר, תאילנד, איטליה ובולגריה. ואפילו קפצנו למוסקבה ללילה. הילדים ספרו ומצאו שבשבעת החודשים האחרונים עברנו בשמונה מדינות..

לחלק מהמקומות הגענו יבשתית (דרג’ילינג, מיינמאר) ולחלקם הגענו בטיסה (איטליה, בולגריה, מוסקבה). אבל האמת היא שזה לא משנה אם אלה יעדים חדשים או מקומות שכבר ביקרתם בהם בעבר- השעות הראשונות שאחרי הנחיתה הן בדרך כלל קצת מבלבלות, מרגשות, ויכולות להיות מלחיצות.

עם השנים פיתחנו דרך שמקצרת לנו את התהליכים, חוסכת לנו אנרגיה והופכת את החיים שלנו למאוד פשוטים. באמצעות התנהלות נכונה וממוקדת, אנחנו חוסכים לעצמנו הרבה מהמתח ומהבלבול הכרוכים במעברים ממקום למקום.

אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לנחות ברכות ובשלווה בכל יעד שתרצו:

לפני שממריאים:

♦ קבלות על כבודה: הקפידו תמיד לשים לב שיש לכם את כל הקבלות על הכבודה ששלחתם לבטן המטוס. הדיילים בדרך כלל מדביקים את כולן באותו מקום (על הבורדינג-פאס או על אחד הדרכונים). כשנחתנו השנה בישראל איבדו לנו שני תיקים והקבלות האלה הפכו את הליך הזיהוי להרבה יותר פשוט. מצד שני, בדרכנו החוצה מהארץ הדייל שכח להדביק את הקבלות, ולכן, לפני העליה למטוס פניתי את הדייל וביקשתי ממנו את מספרי הזיהוי (שמופיעים לו במחשב).

הנה מאמר שנותן המלצות איך לשמור שהמזוודות לא ילכו לאיבוד.

♦ פרטי בית המלון: הזמינו תמיד חדר במלון/ דירה ללילה הראשון לפחות. שמרו את פרטי המלון אצלכם על הטלפון בגרסת אוף-ליין. גם כדי להראות לנהג המונית אחר כך אבל גם כי ישנם מקומות שכחלק מהליך ביקורת הדרכונים מבקשים את כל פרטי המלון שלכם.

הנה איך להזמין בית מלון בקלות. וגם איך לחסוך כמעט 50% בהזמנת בית מלון באינטרנט.

הכינו הכל מראש. לעולם אל תסמכו על זה שיהיה לכם אינטרנט נגיש בשעות הראשונות אחרי הנחיתה.

טיפים לטיסה עם ילדים תמצאו כאן וכאן.

אחרי הנחיתה:

♦ כסף: אני לא מתעסקת עם כסף מקומי בכלל לפני שאני מגיעה ליעד. אחרי הנחיתה, ואיסוף המזוודות, אני ניגשת לכספומט ומוציאה סכום כסף ראשוני שיספיק לי לכמה ימים. אני עושה את זה כדי לחסוך לעצמי זמן וטרחה, וגם כי אני לא אוהבת להסתובב עם הרבה כסף עלי. במיוחד במעברים. תיקים הולכים לאיבוד, כיסים לא נסגרים כראוי, ארנקים נשכחים. כשיש לך שלושה ילדים שאת צריכה לשים עליהם עין, אין לך זמן לשים עין גם על דברים נוספים.

♦ תקשורת: אחרי שהוצאתי כסף מקומי אנחנו נגשים לעמדות מכירת כרטיסי הסים המקומיים. שם הם מחברים אותנו ישירות לרשת המקומית, מסדרים לי את חבילת הגלישה ובודקים שהכל עובד כמו שצריך. בדרך כלל, תוך כמה דקות כולנו מחוברים.

♦ מוניות: מניו דלהי דרך בנגקוק ועד סופיה, תמיד תמיד אנחנו הולכים לתחנת המוניות הרשמית והמורשית של שדה התעופה. בגלל שאנחנו כבר מחוברים לאינטרנט, וגם יש לנו את כל המפות והמידע על מקום הלינה שלנו, אין בעיה לעזור לנהג המונית למצוא את המקום בקלות.


טיפ מציל חיים: עם כל ההתרגשות לקראת הטיסה, הטיסה עצמה, השינה הלא מסודרת, הנחיתה במקום חדש ועוד, יש סיכוי גבוה שהילדים קצת יצאו מאיזון. הקפידו להחזיק נשנושים או אפילו סנדוויצ’ים ושתיה במיוחד לרגעים שאחרי הטיסה. קיימים שדות תעופה רבים בהם יש ללכת מרחקים לא קטנים מהמטוס עד לביקורת הדרכונים. שלא לדבר על התורים שם, ואחר כך ההמתנה למזוודות. חשבו גם על כל אלה כשאתם מתכוננים לטיסה והכינו עצמכם (נפשית אבל גם מעשית וטכנית) מראש. אל תגיעו למלון כשאתם מורעבים או מותשים מדי.


טיפ למי שיש לו זמן: הכינו מראש רשימה קצרה של מסעדות ובתי קפה בקרבת בית המלון או הדירה ששכרתם. וכך, כשתצאו בפעמים הראשונות לחפש אוכל או סתם לשוטט ברחובות הסמוכים, תמצאו הכל בקלות. מי שאין לו זמן: (או פשוט עצלן כמוני..)- שאלו בדלפק הקבלה איפה יש מסעדה קרובה.

טיפ אריזה: אני תמיד מכינה מראש בגדים למקלחת הראשונה אחרי הטיסה, שיהיו נגישים לי בתיק. כשהילדים היו קטנים אז הייתי מכינה גם עבורם. כך לא היה צורך להתחיל לפשפש במזוודות.

מה כדאי לקחת במזוודה וגם איך לארוז כמשפחה

ואיך תארגני לעצמך תיק כלי רחצה מהחלומות

וכך, כשאתם לא נורא רעבים או עייפים, זה גם לא כזה נורא אם מסתבכים או מתעכבים קצת. כשנחתנו במילאנו התברברנו לא מעט עם המטרו עד שהגענו לדירת האיירבינבי ששכרנו. היינו עם מזוודות ותיקים ואחרי טיסה ארוכה מדלהי. אבל זה מרגיש אחרת כשאת רגועה, וכשאת עצבנית, לא?

ואפילו אפשר להנות קצת מהמקומות, מהמראות החדשים. גם אם הגענו אליהם בטעות ?.

עוד על איך לשמור על גמישות ולהתמודד עם מצבים מלחיצים בטיול תוכלו לקרא כאן.

בקיצור:

∴ פרטי בית המלון כמו גם מסעדה לארוחה הראשונה שיהיו נגישים ונוחים לשליפה מהירה.

∴ לשים תמיד לב לקבלות על הכבודה.

∴ לקחת אקסטרה סנדוויצ’ים/חטיפים לרגעים שאחרי הטיסה

∴ להוציא כסף בכספומט בשדה התעופה

∴ לקנות סים כארד בשדה התעופה, ושיסדרו לכם אותו על המקום.

∴ לשכור אך ורק מונית מורשית

∴ בגדים להחלפה למקלחת הראשונה בשליפה מהירה

והנה גם רשימה שלמה של מה לקחת לטיול משפחתי בחו”ל.

אבל הטיפ הכי גדול שיש לי בעצם לתת לכם הוא- התכוננו כראוי, אבל שמרו על רוח הרפתקנית. גם אם דברים קצת משתבשים או מסתבכים- שמרו על גמישות, מצאו פתרונות חלופיים, היו מבינים, תומכים וקשובים לבני המשפחה שאתכם. והכל יהיה בסדר ?.

אתם מוזמנים להוריד את האי בוק שלי בו אני עוסקת הרבה באיך לתכנן ולהתארגן לכל חופשה או טיול משפחתי. 

haleli