איך לחסוך בהוצאות

איך לחפש, למצוא ולהזמין טיסות באינטרנט- טיסות למזרח, אבל לא רק- קבלו חיפוש בשיטת הפאנקייק

02/01/2017

וגם: מה היתרון הגדול שיש למשפחה בהזמנת כרטיסים באינטרנט?

הצעד הראשון בכל תכנון נכון של טיול הוא הזמנת כרטיסי טיסה. עדיף לקנות אותם מספיק זמן מראש, כי בדרך כלל המחיר שלהם יהיה זול יותר, וככל שמתקרבים לתאריך היציאה- המחירים הולכים ועולים.

במיוחד כשמדובר במשפחה, שאז קשה יותר למצוא בשיטת “הרגע האחרון”, בגלל שצריך מספר כרטיסים גדול יחסית.

מהנסיון שלי, ככל שמחכים יותר, כך המחירים עולים. אצלי זה קרה ב-100 אחוז מהמקרים, אני תמיד נוטה לחכות ולחכות (כי בטח עוד רגע המחיר ירד) ותמיד משלמת את המחיר על ההשתהות הזאת. שמעתי על מקרים הפוכים, אבל זה תמיד קורה לאנשים אחרים. אף פעם לא לי.

אז כמשפחה, הזמנת כרטיסי טיסה זה תהליך מסובך יותר ודורש תכנון מדוקדק יותר.

אבל דווקא כשבאים לחפש את הטיסה באינטרנט- יש למשפחה יתרון אחד משמעותי.

ועל זה אני רוצה לפרט:

איך להזמין כרטיסי טיסה כמשפחה, בצורה הטובה ביותר?

חיפוש טיסה לכל המשפחה זה כמו להכין פאנקייק-  The first one is always a throw -away

כדי למצוא את הטיסות הטובות והזולות ביותר חייבים לעשות תחקיר. אי אפשר פשוט לקנות את הכרטיסים הראשונים שמציעים לך. כי אין לך מושג אם הם באמת הזולים ביותר בנמצא, או לא. ואולי יש טיסות קצרות או נוחות יותר?

ככל שהמרחק מהיעד הוא גדול יותר כך עניין התחקיר משמעותי יותר, כי מספר הדרכים להגיע אליו גדל. טיסה לקפריסין תהיה ברורה מאוד. אבל להגיע מהארץ לפיליפינים אפשר במליון דרכים..

בכלל, טיסות למזרח, במיוחד הזולות יותר, מתאפיינות בעצירות ביניים במקומות רבים ומגוונים בדרך ליעד הסופי.

מילה על מנועי חיפוש: הם משתמשים ב’קוקיז’ ? והם יזכרו כל חיפוש שעשיתם. וכך, אחרי כמה פעמים שתכנסו אליהם, הם יתחילו להעלות את המחיר. וכך יוצא שאם תחפשו טיסה היום- תקבלו מחיר מסויים. ואולי תקבלו אותו גם מחר ומחרתיים. אבל אחרי כמה ימים המחיר יתחיל לעלות.

אז נכון. אפשר לחפש תחת חלון ‘אינקוגניטו’, אבל יעילותו לא ידועה עדיין. ואפשר למחוק את הקוקיז אחרי כל חיפוש. אבל אז עשויים להמחק לכם עוד כמה דברים שאתם לאו דווקא רוצים למחוק, ותצטרכו להרשם מחדש לכל החשבונות שלכם וזה די כאב ראש.

אז כדי לחפש בצורה היעילה והטובה ביותר- השתמשו ביתרון היחיד שיש לכם כמשפחה :-).

מה אנחנו עושים?

אני מתחילה את החיפוש אצלי בטלפון. אני עושה את זה קודם כל כי זה הכי נוח ונגיש, אני יכולה לחפש מכל מקום, וכשיש לי שניה זמן. כך קל לי ללמוד את נתיבי הטיסה השונים, המחירים והעלויות השונות, איפה העצירות קצרות יותר וכו’ (אני אפרט בהמשך). אני עושה את זה במשך כמה ימים, לומדת היטב את הטיסה.

סיבה חשובה נוספת שבגללה אני מתחילה עם חיפוש דרך הטלפון היא שברור לי שאת ההזמנה אני לא הולכת לבצע דרך הטלפון, כי זה ממש מסורבל (צריך למלא מספרי דרכון, לחפש מקומות על המטוס, למלא פרטי תשלום וכו’- לי לא נוח לעשות הכל מהטלפון).

אחרי שלמדתי את הטיסה היטב, אני שולחת את הילדים לחפש אצלם בטלפון, עם התמקדות על חברות תעופה מסויימות ונתיבי טיסה מסויימים. אנחנו משווים את המחירים שהם קיבלו לעומת המחירים שאני קיבלתי, וכך למעשה אנחנו בבקרה מסויימת לגבי הטלפון שלי- האם התוצאות שהוא נותן עדיין שוות משהו או שאפשר כבר לוותר עליו (כי הוא נותן לי תוצאות יקרות יותר).

בעזרת הטלפונים של הילדים אנחנו מצמצמים את האפשרויות שלנו ומתמקדים בטיסות הטובות ביותר מבחינת עלות, נתיב ומשך זמן הטיסה כולה (כולל כל העצירות בדרך).

אם צריך- אנחנו גם משתמשים בטאבלטים, לחיפוש וסינון נוסף והשוואה של התוצאות מול מה שקיבלנו בטלפונים.

ורק אחרי שאנחנו לגמרי סגורים על המחיר והטיסה- אני פותחת את המחשב.

עד אז- אני בכלל, בשום אופן, לא נוגעת במחשב שלי, כי דרכו אני רוצה לבצע את ההזמנה הסופית. אני רוצה שהוא יהיה הכי נקי, כאילו ברגע זה ממש החלטתי לטוס להודו.

כשאני ניגשת למחשב, אני כבר יודעת בדיוק איזה טיסה אני רוצה ומה המחיר שלה ולכן יכולה לבצע את ההזמנה ‘על המקום’. אני בטוחה בהחלטה הזאת, כל השיקולים כבר נלקחו בחשבון ואני יכולה להיות שקטה שביצעתי את ההזמנה הטובה ביותר.

להלן המדריך המקוצר להזמנת כרטיסי טיסה למשפחה:

שלב ראשון: התחקיר?

– בחרו מכשיר טלפון אחד, הורידו אפליקציות לחיפוש טיסות והתחילו לשחק.

– יש הרבה אתרים לחיפוש טיסות. אחרי שבדקתי כמעט את כולם החלטתי שאני מתמקדת רק בשניים:

Momondo

Skyscanner

– הם בשבילי הכי אמינים פשוטים לחיפוש ובעיקר- נתנו לי תמיד את התוצאות הזולות ביותר. אבל זה לא כל כך משנה- אתם יכולים להשתמש בכל מנוע חיפוש שאתם רוצים.

תאריכים:

אם אתם גמישים- בדקו בתאריכים שונים. היום רוב האפליקציות מציעות המלצות מיידיות לתאריכים הטובים ביותר באותו חודש.

חברות תעופה:

בדקו את חברות התעופה שמציעים לכם. אם צריך- בדקו חוות דעת על חברות התעופה האלה. שימו לב אם מדובר במספר חברות תעופה או בחברה אחת שתקח אתכם לאורך כל הדרך. שימו לב לשם של חברת התעופה שמביאה אתכם ליעד (הטיסה האחרונה במסע). לפעמים מדובר בחברות תעופה מקומיות שעושות שת”פ עם חברות התעופה הגדולות יותר. הכנסו לאתרים של אותן חברות ובדקו מה הן מציעות. לפעמים אפשר לחסוך הרבה כסף דרך אותן חברות קטנות ומקומיות.

מידע ודירוג של כל חברות התעופה בעולם תקבלו בקישור הזה.

עצירות ביניים: 

❗ האם זהו מקום שמותר לנו, כישראלים, לשהות בו?

האם קיימת נקודה אחת שאליה מתנקזות רוב עצירות הביניים? (ישנם שדות תעופה שנחשבים למרכזיים יותר, מהם יצאו רוב טיסות ההמשך) למשל- בנגקוק, סינגפור, הונג קונג.

פיצול עצמאי של הטיסה:

מה זול יותר– אם אתם מפצלים את הטיסה בעצמכם, ובודקים טיסות נפרדות למשל: מהארץ להונג קונג, ומהונג קונג לפיליפינים או אם אתם קונים טיסה תפורה מראש?

בדקו טיסה למקום מרכזי וממנו בדקו חברות תעופה מקומיות שיביאו אתכם ליעד. למשל טיסה מהארץ לסייגון (וייטנאם)- בדקו טיסה מהארץ לבנגקוק, ומשם טיסה עם vietjet (חברה וייטנאמית) לסייגון.

ולהיפך- בדקו טיסה קצרה לאירופה, ומשם טיסת המשך עם חברה אירופאית ליעד שאתם רוצים. לפעמים הטיסות מאירופה הן קצרות וזולות בהרבה.

כשרצינו להגיע מנפאל לוייטנאם, בדקנו טיסות ישירות. הטיסה הכי זולה שמצאנו עלתה (עם עצירת ביניים בבנגקוק) 450$ לכרטיס. אז בדקנו גם טיסות מפוצלות. מצאנו טיסה לבנגקוק ב-185$ לכרטיס. ומבנגקוק טיסת לואו קוסט שעלתה, כולל המטען (תוספת של 17$ לכרטיס, על 25 ק”ג) כ-65$ לכרטיס. חסכנו 200$ לכרטיס. כלומר 800$. הרווחנו שלושה ימים בבנגקוק, כשכל המסע הזה עלה לנו פחות מעלות הכרטיס הישיר שמצאנו בהתחלה. 

בדיקה מול אתרי חברות התעופה עצמן:

האם המחירים הישירים באתרים של חברות התעופה יהיו זולים יותר?

הלוך חזור או כיוון אחד?

בדקו את שתי האפשרויות.

וטיפ נוסף: בדקו מה הטיסה הזולה ביותר ליעד שלכם, כיוון אחד, ואיפה היא נוחתת. ואחר כך בדקו מה הטיסה הזולה ביותר בחזרה ומאיפה היא יוצאת, בהתאם לתאריך החזרה שלכם. והנה יש לכם כבר התחלה של מסלול :-). 

תנאי הכרטיס:

מה כולל המחיר של הכרטיס? כמה מזוודות? ניתן להביא, באיזה משקל?, האם יש ארוחות ???? או מערכת בידור ?  ?

רשימת ‘בקיצור’- סעיפים שכדאי לכם לבדוק:

 נתיב הטיסה

› משך זמן הטיסה הכולל

› משך זמן המתנה, ובאיזה שדות תעופה

› מחיר

› איכות חברת התעופה וסוג המטוס

› מה כלול בכרטיס

› תנאי התשלום

שלב 2: ההחלטה

קחו את הזמן. שחקו עם התוצאות ולמדו את הנתיבים וחברות התעופה במשך כמה ימים. אחרי שתמצאו כמה אפשרויות שנראות לכם, פתחו טאבלט או טלפון נוסף (יתרון משפחתי, כבר אמרתי?).

בדקו רק את הטיסות שמצאו חן בעיניכם והשוו את התוצאות.

בחרו את התוצאה שמתאימה לכל הדרישות שלכם.

שלב 3: ההזמנה

פתחו מחשב או מכשיר שדרכו יהיה לכם נוח לבצע הזמנה כמו שצריך. קחו בחשבון שתצטרכו למלא הרבה פרטים ולפעמים אין לכם הרבה זמן (אתרים מסויימים מגבילים את משך הזמן האפשרי להשלמת ההזמנה).

הכינו מראש דרכונים ואמצעי תשלום.

וכמובן- אם יש לכם כרטיס אשראי שמנתב רכישות לנקודות טיסה- זה הזמן להשתמש בו :-).

דאגו לכך שיהיה אינטרנט באיכות גבוהה.

פתחו חלונות עם אתרי-עזר. למשל האתר הזה, שנותן הרבה מידע על סוגי מטוסים, חברות תעופה ומושבים טובים במטוס. גם באתר הזה תמצאו מיני טיפים וטריקים להזמנה נכונה של מושבים במטוס.

עכשיו רק נשאר לבצע את ההזמנה :-).

אל תשכחו להזמין ביטוח נסיעות מיד אחרי רכישת הכרטיסים, על מנת שתהיו מבוטחים במקרה של ביטול מכל סיבה שהיא.

קראו גם איך להזמין טיסות בתוך המזרח וגם מאמר עם טיפים לטיסה עם ילדים.

haleli