להלן כל הדברים שחשבתי שיכולים לעזור לכם בתכנון טיול לוייטנאם עם הילדים. השתדלתי לתת תמונה כללית וגם לרדת קצת לפרטים, בנקודות בהן ראיתי חשיבות. וגם לינקים, כדי לקצר לכם את הדרך.
וייטנאם – מיקום:
על ים סין הדרומי, שכנה של לאוס וקמבודיה. שעה טיסה מבנגקוק, תאילנד. מדינה ארוכה וצרה, עם הרבה חוף, שחצי ממנה היא חצי-אי.
וייטנאם – איך להגיע:
איך להגיע לוייטנאם מישראל:
1. טיסה לתאילנד ומשם טיסת המשך קצרה וזולה ל-הו צ’י מין סיטי (סייגון)/ האנוי
2. טיסה דרך אירופה- למשל רוסיה.
3. טיסה דרך סין
4. טיסה דרך מדינות ערב- עמאן/קאטאר. והכוכבת החדשה- דובאי.
איך להגיע לוייטנאם מהודו:
אפשר ישיר ל-הו צ’י מין/ האנוי, או דרך תאילנד והדרך הכי טובה (אבל קצת יותר יקרה) דרך סינגפור.
בדקו עלויות ותאריכים דרך מומונדו
עונות מומלצות לבקר בוייטנאם עם ילדים:
בווייטנאם חם כל השנה, עונות שם זה פיקציה. יש זמנים של השנה שקצת יותר חם או יורד קצת יותר גשם (ועדיין חם גם בגשם). כביכול אפשר להגיע כל השנה, אבל אנחנו ממליצים לתכנן ביקור בווייטנאם באוקטובר-אפריל, שאז לא חם מדי ולא יורד יותר מדי גשם. גם כשחם, זה לא מחניק כי אפשר לשחות בים או בבריכה, ויש מזגנים בכל חדר כמעט.
כלומר עדיף לבוא בחופש סוכות/חנוכה או בחופש פסח.
הנה מאמר שלם המסביר מתי הכי כדאי לבקר בוייטנאם, ואיפה כדאי לטייל בהתאם לעונות השנה…
וייטנאם – תקציב משוער למשפחה לחודש:
בווייטנאם הלינה זה הדבר הכי יקר. אוכל ותחבורה וכל השאר זה זניח.
• תקציב נמוך מאוד– של מלונות בתקציב נמוך בלי ברכת שחייה, מסעדות זולות ומעט תזוזה, 5000-6000₪ לחודש
• תקציב נמוך– מלונות זולים עם ברכת שחייה, מסעדות זולות ואוכל רחוב, ובעיקר להישאר במקום אחד, 6000-7000₪ לחודש.
• תקציב בינוני– מלונות טובים עם בריכה וארוחת בוקר, צמוד לים, מסעדות טובות (אפילו אם לפי דעתי המסעדות הכי טובות הן זולות/אוכל רחוב), לזוז הרבה ממקום למקום, ואולי אפילו שיעורים לספורט ים (גלישת גלים, צלילה, גלישת רוח), 7500-8500₪
• תקציב גבוה (חופשה)– מלונות פאר, מסעדות טובות, טיולים, צלילה וגלישה, ותחבורה פרטית, 10000₪ לחודש ומעלה.
ויזה לוייטנאם:
ויזה לוויטנאם עושים דרך האינטרנט, זה עולה 17$ לחודש או 20$ לשלושה חודשים לכניסה אחת, לכניסות מרובות (כמה כניסות) זה 20$ לחודש ו65$ לשלושה חודשים, ולוקח בערך שני ימי עבודה לקבלת מסמך שצריך להדפיס, ואז להביא לפקיד בשדה התעופה שיחתום על זה וישים חותמת בדרכון. גם בשדה התעופה משלמים על החותמת והשירות (כ-25$ לאדם). מוטב להכין דולרים מזומנים מראש.
הסבר על כל התהליך של הויזה לוייטנאם תמצאו בפוסט הזה.
שער החליפין וענייני כסף:
למטבע הוויטנאמי קוראים דונג, והוא המטבע ששווה הכי פחות בעולם. שקל אחד שווה 5500 דונג, דולר אחד שווה 21500 דונג. סכום טוב להוציא מהכספומט זה 4-6 מליון (שני מליון כל פעם). כן, כל מה שצריך לעשות בשביל להיות מליונר זה לטוס לוויטנאם.
הכספומטים גובים עמלה גבוהה. וברובם אפשר למשוך עד 2 מליון בכל פעם. כספומט שלא גובה עמלה ומאפשר משיכת סכומים גבוהים הוא ה-citibank. חפשו אותו.
תקשורת:
וייפי– בוייטנאם יש וייפיי כמעט בכל מקום, לרוב חופשי ללא ססמא.
סים קארד– מאוד פשוט לקנות סים קארד בחנויות השונות. תוכלו לקנות גם חבילת גלישה נוחה לשימוש. אם אין לכם כוח או זמן לבזבז על זה- אתם תמיד יכולים להכנס ללינק הזה ולרכוש E-SIM מראש, כך שתוכלו להיות מחוברים מיד כשאתם נוחתים בוייטנאם. הסים כולל שיחות וחבילת גלישה לבחירתכם וכל מה שאתם צריכים כדי להפעיל אותו זה לסרוק את הקוד שתקבלו באפליקציה..
(לכן זהו יעד נפלא לטיול עם מתבגרים :-)).
♦
כל מי שמתכנן חופשה או טיול בוייטנאם – הכנתי לכם מאמר מקיף עם כל מה שאתם צריכים לדעת על תכנון מסלול בהתאם למזג האויר בוייטנאם >>
♦
וייטנאם עם ילדים – מקומות שאנחנו ממליצים עליהם:
מואי נה, עיירת נופש מקסימה וזולה על החוף, שעתיים נסיעה מהו צ’י מין– יושבת על אתר מורשת עולמית. בגלל האקלים המדברי, אין כמעט לחות או חרקים מעצבנים, מה שהופך אותה למקום מושלם לחופשה של כמה חודשים.
הויאן – שם גם מקובל לשכור דירה
האנוי, האלונג ביי (והאי קאט בה)
דאלאת
מאמר על בתי מלון מעניינים בכל המקומות האלה שיתבלו לכם את המסלול
וגם מאמר על פעילויות אקסטרים לכל המשפחה ברחבי וייטנאם :-).
וייטנאם – מאכלים שכדאי לנסות:
• פו (pho) מרק אטריות בסגנון וייטנאמי, עם קצת ירקות והרבה בשר או פירות ים, באופן מסורתי מעורבב עם כמה עלים טריים בשביל קצת טיבול, ורוטב צי’לי חריף למי שאוהב.
• באן מי (banh mi) הסנדוויץ’ הוייטנאמי, בגט חתוך לחצי, עם כל מני סוגים של בשרים ופסטרמות (בעיקר חזיר), ירקות, מיונז וצ’ילי ולמי שרוצה. ללא ספק אחד הסנדוויצ’ים הטובים בעולם.
• באן קשיו (banh xeo) קרפ מלוח מטוגן בשמן וחמאה עם כל התוספות שרוצים (לרוב בשר ופירות ים) עם קצת נבטי שעועית למעלה, עם רטבים ועשבי טיבול.
• פירות– בווייטנאם יש את הפירות הכי טובים באסיה. יותר מתאילנד או הפיליפינים או כל מקום אחר. אם לא קניתם כמה קילו של פירות לארוחת ערב, אז לא הייתם בווייטנאם. עליי במיוחד אהובים הדרגון פרות (dragon fruit), אבל הכל טעים.
תחבורה בוייטנאם:
אוטובוסים– בווייטנאם יש רשת אוטובוסים מצויינת ונוחה (האוטובוסים הכי נוחים שהייתי בהם בהפרש של מאות אחוזים) שמגיעה לכל מקום בזול ובמהירות.
כמה מילים על אוטובוסים למרחקים ארוכים:
-אלה אוטובוסים עם מושבים מתכווננים, והם נקראם אוטובוס שינה (סליפרס).
-בתוך האוטובוס יש חלוקה לשלושה טורים של מושבים יחידים, ושתי קומות של מושבים.
-בכניסה לאוטובוס אתם מתבקשים לחלוץ נעליים ולשים אותן בתוך שקית
-והם יבקשו מכם להכניס כמה שפחות תיקים כי פשוט אין איפה לשים אותם
-ברוב האוטובוסים יש ווייפי
-ומיזוג
– המלצה חמה: הזמינו מראש את המושב האחורי ביותר. זהו המושב היחיד שבו תוכלו כולכם לשבת ביחד, וגם יהיה לכם קצת יותר מקום לשים תיקים.
רכבות– גם הן נעימות ונחמדות.
טיסות– יש מספר חברות תעופה מקומיות איתן אפשר לטוס ממקום למקום.
ארבע החברות הן: vietnam airlines , airmakong, vietjet, Jetstar
מוניות– גם הן מאוד נוחות, לרוב עם מונה. הזהרו מעוקצים.
מוניות אופנוע– כיף, וזול.
וייטנאם עם ילדים – חשוב לדעת:
חגים:
החג הגדול של השנה נקרא חג הטאט ( Tet, ראש השנה הוייטנאמי, סביב סוף ינואר תחילת פברואר) המחירים סביב חג הטאט עולים בעשרות אחוזים. כולל האוכל בדוכני הרחוב. תוכלו לאכול מרק ברחוב במחיר של 15,000 דונג ולמחרת לאכול באותו דוכן במחיר של 20 או 25 אלף דונג. זה מקובל. ולא מקובל להתמקח על זה. בנוסף, בימי החג עצמו רוב רובם של העסקים יהיו סגורים.
וייטנאם לשומרי כשרות:
לשומרי כשרות יהיה קצת קשה בווייטנאם, כי הם חיים על בשר חזיר ופירות ים. גם עוף ובשר בקר נפוץ שם, אבל הם מבשלים הרבה עם אותם כלים. ולצמחונים, הרבה פעמים כשמזמינים בעיקר מרק צמחוני המסעדה פשוט תוציא את החתיכות של הבשר ותגיש את המרק שבושל עם הבשר. יחד עם זאת, אפשר למצוא פה ושם מסעדות צמחוניות או מסעדות הודיות (שם גם מבינים מה זה ‘Veg.’).
יש שפע של פירות וירקות, ביצים, לחם ושווקים לקנות מוצרי בסיס.
מתכננים ביקור בוייטנאם?
לינקים:
כל מי שמתכנן חופשה או טיול בוייטנאם – הכנתי לכם מאמר מקיף עם כל מה שאתם צריכים לדעת על תכנון מסלול בהתאם למזג האויר בוייטנאם >>
וייטנאם עם ילדים- דברים שחשוב לדעת.
מה כדאי לקחת לחופשה, האם כדאי מזוודה או מוצ’ילה? מנשא או עגלה?
פוסטים אישיים יותר מהבלוג: